Adevărul despre autonomia Ținutului Secuiesc. Naș dezamorsează ”bomba” – VIDEO

Adevărul despre autonomia Ținutului Secuiesc. Naș dezamorsează ”bomba” – VIDEO
joi, 30 aprilie 2020 Partidul Forța Națională
In Știri
DISTRIBUIȚI

Sorin Valeriu Naș, președintele Forța Națională, a relatat într-un interviu cum a fost percepută ziua de ieri, la Cluj Napoca, după intensa mediatizare a cazului ”Autonomiei Ținutul Secuiesc”.

”În primul rând, specific că nu era vorba să pierdem Ardealul”, a precizat în interviul pentru DC News Sorin Valeriu Naș, care a continuat să explice evenimentul politic de ieri:

”Este vorba de procedura prin care o lege, o inițiativă legislativă, o parcurge în cele două Camere ale Parlamentului. În prima Cameră, în cazul acesta Camera Deputaților, fiecare lege are un termen în care să fie discutată, analizată, votată ș.a.m.d. Acel termen poate fi chiar prelungit, inițiativa legislativă poate fi întoarsă în Comisii, rediscutată… sunt niște proceduri. Dar, dacă expiră acel termen, ea devine aprobată tacit, într-una din Camere. În cea de-a doua Cameră nu mai poate fi aprobată tacit, ceea s-a și întâmplat în procedură de urgență”, a spus liderul FN.

Este o inițiativă legislativă sensibilă. Ea nu mai poate fi introdusă în această sesiune, dar poate fi introdusă pe viitor. Se poate discuta a cui este vina acestei aprobări tacite. O astfel de inițiativă, care este neconstituțională, putea fi pusă pe primul punct pe ordinea de zi și respinsă. Nu avea cum să treacă decât dacă era votată de către majoritate, dar mai putea fi atacată la Curtea Constituțională”, a mai declarat Sorin Valeriu Naș.

VIDEO

DISTRIBUIȚI