Atac fără precedent la Klaus Iohannis: Farsa electorală numită dezbatere e, de fapt, o înșelătorie dezonorantă

Atac fără precedent la Klaus Iohannis: Farsa electorală numită dezbatere e, de fapt, o înșelătorie dezonorantă
luni, 18 noiembrie 2019 Partidul Forța Națională
In Știri
DISTRIBUIȚI

Atac fără precedent la adresa actualului președinte al României, Klaus Iohannis! 

Sorin Ilieșiu, fost senator PSD de Sibiu (2012-2016), lansează un apel la participanții la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis.

„Apel către participanții la farsa electorală numită „dezbatere”, comandată de candidatul Klaus Iohannis

Într-o „Românie normală”, la o asemenea dezbatere precum cea programată mâine, e obligatoriu să participe și contracandidatul. În lipsa acestuia, dezbaterea ar fi în dezacord cu regulile democrației. Farsa electorală numită „dezbatere” e de fapt o înșelătorie dezonorantă nu doar pentru dl Iohannis și pentru participanții la farsă, ci mai ales pentru România.

În toate țările care se respectă există dezbateri și confruntări televizate ale finaliștilor alegerilor politice, iar cetățenii votează în cunoștință de cauză tocmai datorită acestor confruntări. Nu e corect să „dezbați” doar cu candidatul de pe locul întâi și să interzici prezența contracandidatului. D-na Dăncilă a ajuns în turul 2 ca urmare a voinței populare.

Apelul meu către dvs, participanții la comedia „confruntării electorale” în lipsa contracandidatului, e să dezavuați gestul incorect și antidemocratic al d-lui Iohannis. Vă rog să-l convingeți să urmeze exemplul dat de politicieni precum Angela Merkel și Martin Schulz, Donald Trump și Hillary Clinton, Emmanuel Macron și Marine Le Pen. Toți aceștia, din respect pentru democrație, au participat la confruntări televizate, ceea ce ar trebui să se întâmple și într-o „Românie normală”…

Precizăm că în campania electorală din 2017, d-na Angela Merkel, cancelar al Germaniei din 2005 și doctor în fizică din 1986, a participat la DOUĂ (!) confrunări televizate cu contracandidatul Martin Schulz, necomentând faptul că acesta nu are studii universitare și nici măcar studii liceale complete.

Culmea ipocriziei e că președintele Iohannis a lăudat adeseori la Bruxelles meritele premierului Dăncilă, precum mandatul foarte bun al Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, creșterea economică a țării, creșterea salariilor și a pensiilor, anularea măsurilor incorecte impuse dictatorial de Dragnea etc..

De fapt, președintele Iohannis nu vrea o confruntare pentru că bilanțul după un an și nouă luni al premierului Dăncilă e mult mai consistent decât propriul lui bilanț după cinci ani: o șapcă de la Trump în loc de ridicarea vizelor în SUA (acordată în schimb Poloniei), câteva poze în loc de ridicarea MCV (acordată în schimb Bulgariei), și un Summit extrem de costisitor la Sibiu, din care n-am câștigat nimic.

Refuzul d-lui Iohannis de a participa la confruntare reprezintă o sfidare a cetățenilor și o călcare în picioare a Constituției României care prevede la art. 31 următoarele: „Dreptul cetățenilor români de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit [notă: refuzul d-lui Iohannis anulează dreptul cetățenilor de a urmări confruntarea candidaților pentru funcția de președinte al României, eveniment de maxim interes public care are loc o dată la cinci ani și care a devenit tradițional]. Autorităţile publice [notă: în primul rând, Televiziunea Română], potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice. Mijloacele de informare în masă [în primul rând, TVR] sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice [notă: în cazul de față, TVR trebuie să asigure informarea corectă despre bilanțul mandatelor politice ale candidaților și informarea corectă despre proiectele acestora din persectiva viitorului Președinte al României]”.

Televiziunea Română e condusă de un Consiliu în care aproape jumătate din membri sunt susținători ai d-lui Iohannis: reprezentanții PNL, ai USR, ai minorității germane, ai minorității maghiare și ai Președinției României. Pe de altă parte, TVR poate fi urmărită de toţi cetățenii țării, inclusiv de cei, nu puțini!, care locuiesc în zone fără cablul TV. Milioane de români din diaspora pot urmări din orice colț al lumii TVR-Internațional. TVR a oferit preluarea gratuită a confruntării de către toate posturile TV.

Într-o „Românie normală”, la o dezbatere despre viitorul țării noastre ar trebui să participe, pe lângă cei propuși de dl Iohannis, și reprezentanți ai Academiei Române, ai marilor sindicate, ai marilor asociații studențești, ai românilor din diaspora, inclusiv ai celor din jurul hotarelor țării. Fiecare dintre aceștia ar trebui să aibă dreptul de a pune întrebări candidaților care ar trebui să fie obligați să răspundă la orice întrebare, inclusiv la cele puse de contracandidat.

La dezbaterea comandată de dl Iohannis vor fi invitați reprezentanți ai mediului universitar, lideri de opinie, jurnaliști, sociologi și politologi. Într-o „Românie normală” ar trebui să fie invitați doar cei mai apreciați dintre aceștia, precum S.Roșca-Stănescu, I.Cristoiu, M.Tucă, D.Tăpălagă, C.Nistorescu, Stelian Tănase, Simona Gheorghe, Mihai Gâdea, Radu Tudor, B.Chireac, Ionuț Cristache, V.Dâncu, Alin Teodorescu, Dan Dungaciu, M. Pieleanu, M. Palada și alții la fel de apreciați de electorat. Probabil că niciunul nu va fi invitat, pentru a nu exista riscul să fie puse întrebări precum cele de mai jos.

1). Figurați în Cartea recordurilor ca singurul șef de stat care a cumpărat două case cu acte false, conform deciziei definitive a Justiției din 2017 și conform deciziilor anterioare. 99,99% dintre români nu au cumpărat în viața lor nimic cu acte false, darmite o casă! Ați cumpărat două case cu acte false care includ de fapt 13 apartamente şi un spaţiu comercial, încasând din anul 2001 încoace, prin încălcarea legii, chirii de sute de mii de euro în dauna statului român. Procesul juridic a fost tergiversat 18 ani tocmai ca să puteți încasa cât mai multe chirii, adică sute de mii de euro?

Decizia Curții de Apel Pitești din 22 feb. 2017 a menținut deciziile date anterior de Curtea de Apel Brașov în motivarea cărora se arată că „nu sunteți apărat de prezumția de nevinovăție față de amploarea operațiunii ilicite în cazul casei obținută cu acte false” instanța demonstrând că „nu ați fost cumpărători de bună credință” întrucât v-ați bazat pe un certificat de moştenitor „emis prin fraudarea legii. /…/ Cauza ilicită izvorâtă din fraudarea legii ce a invalidat certificatul de moștenitor se extinde şi asupra contractului de vânzare-cumpărare subsecvent /…/, pârâtul Klaus Werner Iohannis nefiind apărat de prezumţia de bună credinţă, faţă de amploarea operaţiunii ilicite /…/. Vânzarea lucrului altuia în cunoștință de cauză este nulă absolut în virtutea cunoscutului adagiu clasic Fraus omnia corrumpit – Frauda corupe totul”.

Chiar dacă decizia Curții de Apel Brașov dată în anii 2014 și 2015, a fost definitivă și irevocabilă, ați solicitat anularea ei și strămutarea procesului în alt oraș, sperând că alți judecători nu vor vedea „Frauda care corupe totul”. Dar, spre cinstea lor, și judecători de la Curtea de Apel Pitești au fost corecți.

În articolul „Câți bani trebuie să returneze președintele Iohannis din chiriile încasate” celebrul jurnalist Dan Tăpălagă scria în 2016: „Ne putem imagina cam cât de penibil arată o țară al cărei președinte în funcție ajunge în situația de a fi executat de fisc pentru 600 de mii de euro. Am fi, iarăși, caz unic în UE. Dar la fel de ridicol arată deja un președinte care face o contestație în anulare împotriva unei decizii definitive pronunțate de trei instanțe din țara pe care o conduce și mai strămută procesul pentru că nu mai are încredere în justiția brașoveană. Cine a mai văzut, totuși, un președinte atât de înverșunat împotriva justiției din propria țară?” (19 aprilie 2016, HotNews).

Cel mai grav e faptul că infracțiunile descrise mai sus reprezintă o RECIDIVĂ – adică o săvârșire repetată a aceleiași infracțiuni pentru care legea penală prevede pedepse privative de libertate –, întrucât Curtea de Apel Brașov a decis definitiv în anul 2005 (!) că ați mai cumpărat cu acte false încă un imobil situat în centrul Sibiului, pe care statul vi l-a confiscat în același an.

Domnule Iohannis, în 2017, a doua zi după ce ați pierdut definitiv procesul, ați rostit la ședința de bilanț privind activitatea DNA aceste fraze uluitoare: „Un subiect extrem de important rămâne cel al recuperării prejudiciilor produse statului prin fapte de corupţie comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăţia, prin decizie judecătorească definitivă. O societate în care lupta anticorupţie este eficientă este una în care cei care au fost găsiţi vinovaţi nu se mai bucură în continuare de banii sau bunurile dobândite prin încălcarea legii”. Dar nici până azi nu ați dat statului înapoi sutele de mii de euro câștigate prin încălcarea legii. De ce?
Domnule Iohannis, există o tragicomedie mai grotescă decât referendumul național solicitat de dvs anul acesta cu sloganul „Fără penali în funcții publice!”?
Se va putea vindeca România de cancerul corupției avându-vă în fruntea ei?
Ați promis înainte de primul mandat că veți renunța la imunitate. Nu renunțați pentru că știți că de fapt sunteți vinovat?
Candidați tocmai pentru că faptele dvs s-ar prescrie în al doilea mandat, singura soluție ca să nu fiți judecat?

2). Timp de 14 ani, între anii 2000 și 2014 cât ați fost primar al Sibiului, nu ați depus niciodată o coroană de flori de Ziua Națională a României în cinstea făuritorilor Marii Uniri care au fost în majoritate sibieni prin naștere sau prin adopție (a fost o singură excepție: înaintea alegerilor din 2012). Timp de 14 ani cât ați fost primar al Sibiului nu ați participat niciodată la ceremoniile solemne organizate chiar sub fereastra dvs de Ziua Drapelului Naţional (26 Iunie) și de Ziua Imnului Naţional al României (29 Iulie), cu o singură excepție: 26 iunie 2014, imediat după ce a fost desemnat candidat la președinția României.

Domnule Iohannis, de ce ați sfidat toate simbolurile noastre naționale timp de 14 ani, ca primar al Sibiului, centrul românismului unde s-a pus la cale încă din 1848 Marea Unire a Românilor din 1918?

3). În ziarul „Evenimentul Zilei” din 11 nov. 2014 ați declarat: „De fiecare dată am participat de Ziua Naţională la festivitităţi, şi nu din complezenţă sau ca să impresionez, ci pentru că aşa am simţit.”

Domnule Iohannis, la care festivități v-ați referit? La mesele festive sau la depunerile de coroane în memoria făuritorilor Marii Uniri?

4). Cel mai apreciat jurnalist de investigație din România, dl Sorin Roșca-Stănescu, licențiat în științe juridice, afirma în 2017 în articolul „Ce dimensiuni are tunul lui Klaus Iohannis” că „tunul imobiliar pe care l-ați dat în 2014, în paguba românilor înseamnă un număr nesfârșit de imobile, școli, spitale, grădinițe, muzee, institute de cercetare, etc., care valorează, conform Ministerului Finanțelor, între 15 și 18 miliarde de Euro.”
Domnule Iohannis, e adevărat că tunul imobiliar pe care l-ați dat în paguba românilor valorează între 15 și 18 miliarde de Euro?

„Al doilea tun – scria în continuare dl Roșca-Stănescu – despre care încă nu s-a vorbit aproape deloc, este cel constând în chiriile anuale pe care instituțiile statului român, până la urmă cetățenii, trebuie să le plătească Forumului German din momentul în care dvs, domnule Klaus Iohannis, ați săvârșit uriașa scamatorie prin care ați amputat o parte din averea statului român, care este de câteva ori mai valoroasă decât tezaurul luat de ruși.”

Domnule Iohannis, e adevărat că ați săvârșit o uriașă scamatorie prin care ați amputat o parte din averea statului român, care este de câteva ori mai valoroasă decât tezaurul luat de ruși?

Domnule Iohannis, conform surselor istorice, în noiembrie 1940, la solicitarea imperativă a Germaniei naziste, a fost înființat Grupul Etnic German din România (GEG), subordonat lui Hitler și aproape autonom față de România. Guvernul german a obligat guvernul Antonescu ca membrii GEG apţi pentru serviciul militar (circa 70.000, după unele cifre), să se înroleze în armata nazistă (Wermacht) sau în trupele S.S. (Schutzstaffel – unități paramilitare naziste de elită în serviciul lui Hitler, responsabile pentru mari crime naziste). GEG va prelua toate școlile și publicațiile germane pentru a face propagandă nazistă și se va pronunța pentru înființarea statului Donauland („Țara Dunării”) compus din Transilvania și Banat. Conform prof. univ. Ioan Scurtu, doctor în științe istorice, „numeroase documentele atestă faptul că GEG a acţionat pentru însuşirea a cât mai multor bunuri, mai ales imobiliare, inclusiv evreieşti, pe care le-a trecut în proprietatea sa”.

„Profesorul dr. Radu Golban – continua să scrie dl Roșca-Stănescu – a explicat pe larg cum Forumul German, găsind, în mod straniu, înțelegere la o judecătoare din Sibiu, a devenit, la cerere, succesorul unei organizații sinistre, Grupul Etnic German, transformat, în cursul celui de-al Doilea Război Mondial, aproape în totalitate, în unități SS. Au participat circa 70.000 de etnici germani în respectivele unități care nu numai că preluaseră întreaga avere a organizațiilor săsești și a bisericilor acestora, dar adăugaseră la ea și nenumărate proprietăți ale familiilor de evrei prigoniți sau chiar exterminați. Motiv pentru care, în 1944, conform acordului de Armistițiu semnat de marile puteri, Grupul Etnic German este catalogat drept organizație criminală, scos în afara legii, iar averea sa este în totalitate preluată de statul român printr-un decret semnat de Regele Mihai. Tot statul român este cel care i-a despăgubit ulterior pe evrei. Preluând fabuloasa avere imobiliară, Forumul Democrat al Germanilor din România, condus de către dvs, d-le Klaus Iohannis, a încălcat acordul de Armistițiu și a obținut ilegal nenumărate imobile.”

Domnule Iohannis, cum a fost posibil ca Forumul german prezidat de dvs între anii 2002-2013 să ceară, în timp ce erați președinte al Forumului și primar al Sibiului, să fie succesorul unei organizații criminale naziste transformate, aproape în totalitate, în unități SS, adică unități paramilitare naziste de elită în serviciul lui Hitler, responsabile pentru mari crime naziste?

„Toate aceste imobile – mai scria în 2017 dl Roșca-Stănescu -, dintre care, înainte de a fi cedate Forumului German, multe au fost renovate și modernizate pe banii cetățenilor români, sunt, astăzi, funcționale și sunt utilizate de instituții ale statului român. Statul român a devenit chiriaș. Ca atare, plătește chirie. Ei bine, totalitatea acestor chirii reprezintă cheltuieli anuale ale statului român care se apropie de exorbitanta sumă de 800 de milioane de euro. Deci, an de an, fiecare cetățean al României, cu mic, cu mare, plătește zeci și zeci de euro ca o consecință a scamatoriei imobiliare a lui Klaus Iohannis. Până când? Nu știm. Probabil până când ne vom trezi.”

Domnule Iohannis, e adevărat că statul român plătește în fiecare an Forumului german chirii de aproape 800 de milioane de euro?

Considerați că tunul imobiliar de 15-18 miliarde de Euro — pe care l-ați dat în 2014 în paguba românilor — e moral și legal?

Considerați că e corect ca cetățenii români să plătească în fiecare an Forumului german chirii de aproape 800 de milioane de euro pentru imobile care au devenit proprietatea statului român, conform acordului de Armistițiu semnat în 1944 cu Marile Puteri, și conform decretului semnat de Regele Mihai?

În 2014 ați candidat la președinția României tocmai pentru a nu fi învinuit și judecat pentru toate acestea?

Acum candidați tot din același motiv?

5). În anii ’90, în timp ce d-na Dăncilă adopta un copil, dvs ați intermediat adopția internațională a nouă copii, conform relatărilor din presă. De ce înainte de adopția internațională nu ați căutat adoptatori în România, timp de 6 luni așa cum prevedea legea? Ați evitat adopția națională și ați preferat adopția internațională cu gândul la beneficii materiale? Dacă erați atât de devotat ideii de salvarea copiilor prin adopție, de ce nu ați adoptat niciun copil până în prezent?

6). Baroneasa Emma Nicholson care a monitorizat adopțiile internaționale în România anilor 90 a declarat că intermediarii primeau cadouri uriașe pe cap de copil adoptat. Legea interzicea primirea de foloase necuvenite ca urmare a adopţiilor. Dar ați declarat că ați primit foloase necuvenite. În ce valoare? Unii comentatori consideră că în 1992 ați cumpărat din aceste foloase necuvenite vila de 377 mp în care locuiți cu suma de 75.000 mărci germane care reprezenta atunci suma a 564 de salarii de profesor de liceu. În 1992 aveați 33 de ani iar salariul dvs echivala cu 133 de mărci germane. Ați declarat că ați obținut banii pentru casă din meditații. Câți bani cereați pentru o meditație?

7). În anul 1997 celebrul jurnalist Dan Tăpălagă de la Agenția de știri G4-Media, fost jurnalist la „BBC-România”, a publicat în ziarul de audiență națională ”Ziua” articolul intitulat ”Doi bătrâni din Rășinari-Sibiu se tem că nepoții lor au ajuns într-o bancă de organe”. Citez din articol: „Familia Iliuț din comuna Rășinari, județul Sibiu, se teme că cei trei nepoți ai săi, înfiați în 1990 [prin intermedierea soților Carmen și Klaus Iohannis] de soții Lalande din Canada au fost vânduți la graniță sau au fost folosiți pentru o bancă de organe.” Articolul poate fi citit la linkul https://www.cotidianul.ro/implicarea-sotilor-iohannis-in-traficul-international-de-copii/ De ce nu l-ați dat în judecată pe dl Tăpălagă pentru calomnie? Pentru că știați că de fapt a spus adevărul?

8). În urma plângerii pe care a făcut-o la Parlament, Maria Iliuţ, bunica celor trei copii adoptați prin intermedierea dvs în 1990 de soții Lalande din Canada, a fost audiată în 2004 de Comisia Parlamentară pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi pentru Petiţii; bunica a reclamat atunci că din 1990, adică de 14 ani, nu mai avea absolut nicio veste despre nepoți și că nu v-ați ținut de promisiunea că nepoții vor reveni anual în țară să-și vadă bunicii. Comisia parlamentară v-a invitat în două rânduri la audieri, dar ați refuzat de fiecare dată să fiți audiat. Dacă aveați conștiința curată, de ce ați refuzat de fiecare dată să răspundeți întrebărilor Comisiei parlamentare?

Dixi et salvavi animam meam!

18 noiembrie 2019”, scrie prof. univ. dr. Sorin Ilieșiu – fost senator de Sibiu (2012-2016), membru al Consiliului de Administrație al TVR.

(sursa bugetul.ro)

 

DISTRIBUIȚI