Comunicat de presă – Partidul Forța Națională

joi, 27 februarie 2020 Partidul Forța Națională

După ce a creat o criză politică fără precedent în ţară, dovedind incapacitate şi dezinteres faţă de România şi problemele românilor, preşedintele Klaus Verner Iohanis a convocat în data de 26.02.2020 consultări cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea unui nou premier.

Obişnuit cu sfidarea intereselor românilor, preşedintele României, Klaus Verner Iohanis şi-a permis încă o data să încalce Constituţia României, întrucît nu a invitat nici de această data la consultări şi pe reprezentaţii partidului parlamentar Forţa Naţională.

Îi amintim domnului Klaus Verner Iohanis că în Capitolul III, art.103, alin. 1 din Constituţia României se precizează ” (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.” Demersul domnului preşedinte Klaus Verner Iohanis este unul neconstituţional, care poate afecta stabilitatea şi prosperitatea românilor.

De altfel, preşedintele românilor, el însuşi reprezentant al unei formaţiuni cu caracter naţionalist, dă dovadă că îşi iubeşte numai naţiunea din care provine, declarându-şi în mai multe ocazii aversiunea faţă de partidele care sunt alături de poporul român. Astfel, în data 25 ianuarie 2017 a declarat “Mă bucură faptul că, în urma alegerilor parlamentare din decembrie, niciun partid naţionalist,extremist, xenofob sau eurofob nu a intrat în Parlamentul României, ceea ce arată elocvent maturitatea societăţii româneşti. Sper ca şi rezultatele diferitelor alegeri care vor avea loc anul acesta în Europa să dovedească aceeaşi maturitate a cetăţenilor europeni, în ciuda tuturor provocărilor!”, iar în 10 noiembrie 2018.

“Nu-mi imaginez România izolată, recăzută în naţionalism şi izolaţionism. Dimpotrivă, îmi imaginez o Românie puternic integrată în UE din toate punctele de vedere. Asta înseamnă, evident, colaborare în cât mai multe domenii. Asta înseamnă că România trebuie să joace un rol semnificativ, aşa cum poate să o facă”. De ce nu-i iubiţi pe românii care îşi iubesc naţiunea ca şi dumneavoastră şi militează pentru “România first”, domnule preşedinte Klaus Verner Iohanis?

Partidul Forţa Naţională
Secretar General