România a încetat să mai fie o democraţie

miercuri, 11 martie 2020 Partidul Forța Națională

România a încetat să mai fie o democraţie

Locatarul de la Cotroceni dispreţuindu-i pe români a instaurat în România dictatura personală. Constituţia a fost anulată de către Klaus Werner Iohanis, împingînd astfel ţara noastră spre izolare internaţională, criză guvernamentală şi incertitudine administrativă.

Curtea Constituţională a stabilit, pe 24 februarie 2020, că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier, constatând că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Conform motivării deciziei, preşedintele nu a respectat spiritul Constituţiei. Totodată, în decizie se precizează că această nominalizare nu poate fi considerată “prima propunere”.

Analizând motivarea deciziei prin care a fost admis conflictul dintre Preşedinte şi Parlament în privinţa desemnării lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, este evident faptul că şi desemnarea de către preşedintele KLAUS-WERNER IOHANNIS a domnului Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru prin Decretul nr. 137 din 26 februarie 2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 157 din 26 februarie 2020, este de asemenea ilegală şi neconstituţională deoarece şi această desemnare s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art.103 alin.(1) din Constituţie, contrar scopului pentru care a fost instituită, întrucât desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Partidul Forţa Naţională, ca partid al naţiunii române care luptă pentru redarea demnităţii şi prosperităţii românilor este singura formaţiune politică care a sesizat încălcarea de către preşedintele KLAUS-WERNER IOHANNIS, repetată şi in mod identic, a Constituţiei României cu ocazia desemnării domnului Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, Partidul FORŢA NAŢIONALĂ a înaintat o petiţie în acest sens Avocatului Poporului, care, în absenţa sesizării de către preşedintele camerei Deputaţilor sau a preşedintelui senatului a CCR, rămâne singura instituţie abilitată să sesizeze CCR pe această speţă.

Rămâne de văzut dacă instituţia Avocatul Poporului este interesată de revenirea la democraţie şi v-a da curs solicitării venită din partea partidului Forţa Naţională, întrucât motivele enumerate în această petiţie sunt identice cu cele relevate în motivarea CCR:

Partidul Forța Națională
Secretar General