Depășirea crizei politice actuale

sâmbătă, 14 martie 2020 Partidul Forța Națională

Asistǎm ȋn ultima perioadǎ la o acţiune concertată a Preşedintelui României şi a partidului Naţional Liberal de desconsiderare a Constituţiei şi a statului de drept.  Încălcând în mod grav şi continuu prevederile Constituţiei şi ignorând deciziile Curţii Constituţionale, domnul Klaus Werner Iohannis se comportă într-un mod despotic, afişând un dispreţ total faţă de lege, faţă de popor şi faţă de drepturile şi libertăţile cetăţenilor României. Locatarul de la Cotroceni, în simbioză perfecta cu PNL, insistă să-şi impună cu orice preţ  “Guvernul şi premierul lui”, desemnându-l candidat pentru funcţia de prim-ministru pe acelaşi Ludovic Orban, noul guvern având aceeaşi componenţă cu a celui demis în data de 5 februarie cu un scor impresionant; 261 de voturi. Desemnarea actualului premier este ilegală şi neconstituţională pentru exact aceleaşi motive invocate în decizia Curţii Constituţionale referitoare la desemnarea de către Președintele României a candidatului Ludovic Orban la funcția de prim-ministru, prin Decretul nr. 82/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.88 din 6 februarie 2020.

Pe de altă parte nu putem să nu remarcăm lipsa de reacţie a majorităţii partidelor parlamentare la aceste încălcări repetate ale Constituţiei României şi a deciziilor Curţii Constituţionale din partea Preşedintelui şi a PNL.

Partidul Forţa Naţionalǎ considerǎ cǎ politicienii trebuie sǎ acţioneze dezinteresaţi iar activitatea lor trebuie sǎ fie pusǎ ȋn slujba poporului şi a ţǎrii şi sǎ serveascǎ cetǎţenilor şi interesului naţional, nu interesului personal sau de grup, aşa cum se ȋntâmplǎ de mai bine de o lunǎ. Politica nu trebuie să fie un mijloc de promovare al intereselor proprii ci un mijloc prin care partidele şi politicienii să vină în sprijinul şi în apărarea cetăţenilor şi să reprezinte garanţia libertăţii şi prosperităţii lui.

Conştienţi de criza profundǎ ȋn care se aflǎ România şi de datoria pe care o avem faţǎ de popor şi de ţarǎ, Forţa Naţionalǎ propune partidelor parlamentare să-şi asume responsabilitatea pe care electoratul le-a transferat-o prin votul acordat acum 4 ani şi să participe la consultări ȋn vederea formǎrii unei majoritǎţi parlamentare care să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern şi care sǎ se bazeze pe un program de guvernare bine articulat, care sǎ asigure ieşirea din crizǎ, reorientarea economiei spre creştere economicǎ bazatǎ prioritar pe investiţii, reformarea unor instituţii de bazǎ ale statului şi organizarea de alegeri locale şi parlamentare corecte, cu asigurarea de condiţii egale şi nediscriminatoriii pentru toţi participanţii ȋn cadrul proceselor electorale. Ulterior coagulǎrii unei majoritǎţi parlamentare, partidele componente vor stabili şi vor propune preşedintelui candidatul pentru funcţia de prim-ministru, aceasta fiind de fapt ordinea firească prevăzută de art. 103 din constituţia României, lucru evidenţiat şi de cǎtre Curtea Constitiuţionalǎ ȋn motivarea deciziei prin care a fost admis conflictul dintre Președinte și Parlament în privința desemnării lui Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Forţa Naţionalǎ propune urmǎtoarele obiective pentru mandatul noului guvern pânǎ la desfǎşurarea alegerilor parlamentare:

• Asigurarea resurselor financiare, materiale şi umane ȋn vederea depǎşirii pandemiei de coronavirus şi ȋntocmirea unui plan naţional de acţiune pentru a preveni şi a acţiona eficient ȋn astfel de situaţii, ȋn viitor;
  • Demararea planului naţional privind reindustrializarea ţării, refacerea şi dezvoltarea ţării prin iniţiativa, munca şi cu capitalurile româneşti;
  • Dezvoltarea pieţei de capital româneşti care trebuie sǎ devinǎ ȋn cel mai scurt timp principala sursǎ de finanţare a companiilor româneşti dar şi a marilor proiecte de infrastructurǎ.
  • Elaborarea unui masterplan care sǎ asigure interconectarea la nivel naţional şi european a tuturor serviciilor de transport atât ȋn ce priveşte transportul de persoane cât şi a celui de marfǎ, indiferent de specificul lor: transport terestru auto, feroviar şi feroviar de mare vitezǎ, transport maritim, fluvial şi instalaţii portuare, transport aeronautic şi instalaţii aeroportuare, etc.
  • Aprobarea unui cod electoral, element obligatoriu şi necesar asigurǎrii transparenţei, nediscriminǎrii şi corectitudinii procesului electoral;
  • Asigurarea sumelor de bani necesare plǎţii noilor alocaţiilor pentru copii şi a pensiilor majorate, fǎrǎ ȋntârzieri;
  • Asigurarea resurselor financiare, materiale şi umane necesare ȋnfiinţǎrii unui institut de cercetǎri naţional, de importanţǎ strategicǎ, axat ȋn principal pe cercetǎri ȋn domeniul medical şi al biologiei, al biotehnologiilor şi nanotehnologiilor, destinat asigurǎrii ȋn viitor a protecţiei cetǎţenilor ȋn situaţii de genul celor provocate de actuala pandemie;
  • Elaborarea planului Naţional şi demararea lucrǎrilor privind construcţia unor spitale noi, pe ȋntreg cuprinsul ţǎrii;
  • Elaborarea planului Naţional şi demararea lucrǎrilor privind construcţia de noi unitǎţi de ȋnvǎţamânt, pe ȋntreg cuprinsul ţǎrii;

Forţa Naţionalǎ are capacitatea de a implementa şi realiza toate obiectivele de mai sus. Dorim ca deciziile să fie ȋn folosul cetățenilor și direct controlate de aceștia. Dorim reindustrializarea ţării, servicii publice  în interesul cetăţeanului pe întreg cuprinsul ţării, sprijinirea capitalului românesc și, prin urmare, locuri de muncă cu salarii decente pentru toţi cetăţenii. Toate judeţele şi regiunile ţării trebuie să beneficieze de aceeaşi atenţie din partea statului şi de programe în vederea înlăturării decalajelor şi asigurării unui trai decent pentru toţi cetăţenii României. Dorim sǎ  realizǎm unitatea românilor: aceasta înseamnă politici economice şi sociale identice pentru toţi românii, din ţară sau străinătate, asigurând în acest fel  respectarea art. 16 din Constituţia României care stipulează că “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.” În acest fel se va realiza unitatea şi solidaritatea cetăţenilor români şi nu dezbinarea lor aşa cum se întâmplă de câtiva ani încoace şi se va asigura respectarea art.4 din Constituţia României care stipulează că “România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.”

Vicepreşedinte Forţa Naţională

Sorin Naş