Ședința BIROUL PERMANENT CENTRAL

sâmbătă, 4 aprilie 2020 Partidul Forța Națională
20151002170856

Biroul Permanent Central al partidului FORȚA NAȚIONALĂ întrunit în ședință extraordinară în data de 04.04.2020, a hotărît următoarele:

• alegerea în funcția de președinte interimar al partidului FORȚA NAȚIONALĂ a domnului Naș Sorin-Valeriu;
  • alegererea în funcția de prim-vicepreședinte interimar al partidului FORȚA NAȚIONALĂ a domnului Costache Cristian.

Biroul Permanent Central al partidului FORȚA NAȚIONALĂ a fost convocat ȋn şedinţǎ extraordinarǎ, la solicitarea majorității membrilor săi, ca  urmare a hotărîrii Curții de Onoare și Arbitraj a partidului din data de 21.03.2020 prin care s-a decis  excluderea doamnei Grațiela Leocadia Gavrilescu şi a domnului Teodor Meleșcanu, hotărîre care urma să fie supusă spre validare Biroului Permanent Central. Decizia curții a fost motivată de faptul că cei doi,  prin demersurile întreprinse, au încercat destructurarea organizațiilor vechi ale partidului și crearea de organizații paralele ilegale în vederea obținerii controlului asupra tuturor structurilor teritoriale ale partidului,  încălcând astfel grav prevederile Statutului.

Pentru a evita validarea excluderii de către Biroul Permanent Central al Forței Naționale cei excluși din partid si-au depus demisiile înainte de începerea ședinței.

În cadrul aceleaşi şedinţe, domnul Benche Narcis-Horaţiu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte coordonator pentru regiunea de Nord-Vest şi preşedinte al organizaţiei judeţene Cluj a partidului FORŢA NAŢIONALĂ, funcţii devenite vacante ca urmare a numirii domnului Naş Sorin-Valeriu în funcţia de preşedinte.

De asemenea, s-a hotărât ca subvenţia de la bugetul de stat pe care o primeşte partidul Forţa Naţională să fie donată spitalelor aflate în prima linie în lupta cu Covid 19. În acest sens, partidul va depune o iniţiativă legislativă de amendare a Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, prin care să se permită acest lucru doar pe perioada stărilor de urgenţă.

În   această perioadă dificilă pentru România și pentru întreaga lume, partidul FORȚA NAȚIONALĂ considerǎ că este nevoie de o poziție fermă pentru apărarea ideilor și principiilor pe care le susține. Cetăţenii români au nevoie de soluţii urgente şi concrete din partea partidelor politice responabile și nu de negocieri sau înțelegeri care să aducă avantaje electorale unora sau altora. Noi, FORȚA NAȚIONALĂ, credem că actuala criză demonstrează limitele proiectului european actual, proiect care are nevoie de o reformare radicalǎ bazatǎ pe promovarea identității, tradiţiei și suveranității fiecǎrei națiuni şi pe apărarea și protejarea intereselor cetățenilor fiecǎrei ţǎri.

FORȚA NAȚIONALĂ

BIROUL PERMANENT CENTRAL