E cea mai mare greșeală pe care o pot face autoritățile

E cea mai mare greșeală pe care o pot face autoritățile
vineri, 17 iulie 2020 Partidul Forța Națională
sorin-nas
DISTRIBUIȚI

Sorin Valeriu Naș, președinte la Forța Națională, a vorbit despre cea mai mare criză din România.

”Critica legitimă a Guvernului Orban pentru incompetența și incoerența de care dă dovadă în actul de guvernare nu reprezintă atitudini pro Ruse, pro Americane sau pentru orice alt stat, sunt acuze nefondate, dezinformări, care au drept scop să se piardă din vedere ce-i bine pentru români și România.

Numai naivii pot să creadă că însușirea necritică a indicațiilor și dictatului altui stat, prin care acestea caută să câștige avantaje, servește intereselor naționale ale României, aceste atitudini fiind mai evidente în momentele de criză economică, socială sau morală, situații care pot duce la  tensiuni sociale.

 

Este nevoie de credibilitate și pentru cei care critică autoritățile și pentru autorități

 

În al doilea rând, cea mai mare criză acum este criza de încredere: lipsa de încredere a populației în autorități și în mesajele autorităților, lipsa de încredere în clasa politică , lipsa de încredere chiar în mass-media și în informațiile false , deseori amestecate intenționat cu cele corecte.

 

În această situație, cea mai mare greșeală pe care o pot face autoritățile este ideea de nedreptate și de dublă măsură a intervenției autorităților în cazul celor care încalcă regulile impuse de criza sanitară. Astfel, la o petrecere cu vedete,  poliția a ajuns la o săptămână după, iar la metrou jandarmii te ridică imediat (deși și jandarmul și „vinovatul” purtau la fel, masca sub nas).

 

După semnalele proaste și repetate cǎ măsurile de siguranță sunt doar pentru „restul lumii”, nu pentru crema PNL, strânsă la adunări electorale, petreceri și paranghelii la guvern, ideea de nedreptate și de dublă măsură a intervenției autorităților va face praf și dramul de credibilitate pe care cetǎţenii îl mai au în instituții”, este de părere Sorin Valeriu Naș, președinte la Forța Națională.

 

(sursa: dcnews.ro)

DISTRIBUIȚI