Forța Națională semnalează finalizarea procesului privind retrocedarea unei suprafețe uriașe din Retezat

Forța Națională semnalează finalizarea procesului privind retrocedarea unei suprafețe uriașe din Retezat
joi, 13 august 2020 Partidul Forța Națională
In Știri
FNATIONALA-4
DISTRIBUIȚI

Partidul Forța Națională salută sentința Judecătoriei Hațeg, care a anulat ca nelegale, titlurile de proprietate, prin care s-au retrocedat în mod abuziv peste 10 000 hectare de pășuni, păduri și goluri alpine din Masivul Retezat, inclusiv din Parcul Național Retezat, prima rezervație naturală înființată în România.

„Sentința vine dupa mai mult de un deceniu de la începerea procesului retrocedarii controversate a unei suprafețe uriașe din Retezat, către presupuși moștenitori ai familiei Kendeffy.

Se pune astfel capăt unui abuz îngrozitor săvîrșit de un fost prefect PDL și un subprefect UDMR cu sprijinul instituției pastorită odinioară de ”Zeiță” , care în prima fază a procesului a constatat că retrocedarea este legală. În sfîrșit DECEBAL poate fi liniștit că munții, apele și pădurile pe care le-a stapînit au revenit în proprietatea urmașilor de drept

Partidul Forța Națională solicită instituțiilor abilitate tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați, fosta conducere a prefecturii și a membrilor care au făcut parte din Comisia Județeană pentru Stabilirea Drepturilor de Proprietate Asupra Terenurilor și recuperarea integrală a prejudiciilor produse prin înstrăinarea patrimoniului national.

Partidul Forța Națională își rezervă dreptul de a iniția demersuri în justiție pentru ca cei vinovați să răspundă și România să devină ”țara lucrului bine făcut””, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

 

DISTRIBUIȚI