Partidul Forţa Naţională propune ca toţi cetăţenii să voteze trei zile, nu doar la parlamentare

Partidul Forţa Naţională propune ca toţi cetăţenii să voteze trei zile, nu doar la parlamentare
vineri, 31 ianuarie 2020 Partidul Forța Națională
In Știri
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Partidului Forţa Naţională, Teodor Meleşcanu, atrage atenţia asupra ”neconstituţionalităţii” propunerii liberalilor privind votul în diaspora timp de trei zile şi la alegerile parlamentare din acest an.

“Partidul Naţional Liberal îi discriminează pe români. Prin vocea vicepreşedintelui Senatului anunţă că va propune ca, pentru alegerile parlamentare din acest an, românii din diaspora să voteze pe parcursul a trei zile, aşa cum s-a întâmplat la alegerile prezidenţiale. Partidul Forţa Naţională (…) atrage atenţia asupra neconstituţionalităţii acestei propuneri a PNL. (…) Introducerea votului pe parcursul a trei zile doar pentru românii din diaspora creează privilegii acestora şi totodată discriminări pentru cetăţenii români din ţară”, precizează sursa citată.

În acest context, Partidul Forţa Naţională propune ca toţi cetăţenii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora, să voteze pe parcursul a trei zile, nu doar la alegerile parlamentare sau prezidenţiale, ci şi la alegerile locale.

“Pentru a aduce în cadru constituţional atât legislaţia în baza căreia românii din diaspora au votat, pe parcursul a trei zile la alegerile prezidenţiale de anul trecut, cât şi propunerea ca, pentru alegerile parlamentare din acest an, românii din diaspora să voteze pe parcursul a trei zile, Partidul Forţa Naţională propune ca toţi cetăţenii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora, să voteze pe parcursul a trei zile, nu doar la alegerile parlamentare sau prezidenţiale, ci şi la alegerile locale. În acest mod va putea fi rezolvată şi problema votului pe liste suplimentare şi se va asigura respectarea prevederilor art. 4 din Constituţie”, susţine Teodor Meleşcanu.

Parlamentarii PNL Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu şi Florin Roman au propus, printr-o iniţiativă legislativă, ca românii din diaspora să poată vota şi la parlamentare pe parcursul a trei zile, aşa cum a fost la alegerile prezidenţiale de anul trecut.

(sursa bursa.ro)

 

DISTRIBUIȚI