Scrisoare deschisa adresata Domnului Prim-Ministru LUDOVIC ORBAN

miercuri, 8 aprilie 2020 Partidul Forța Națională
orban

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Partidul FORŢA NAŢIONALĂ, în calitate de partid parlamentar care beneficiază de subvenţii acordate partidelor politice, prevăzute în bugetul Autorităţii Electorale Permanente pentru anul 2020,   prin prezenta vă solicităm să emiteţi o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea art. 25 alin. (1) din Legea nr. 334 din 17 iulie 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, în sensul adăugării în lista destinaţiilor permise pentru utilizarea veniturilor provenite din subvenţii de la bugetul de stat a „donaţiilor, destinate domeniilor cele mai afectate pe perioada în care este instituită starea de urgenţă pe teritoriul României”.

Considerăm că activitatea partidelor trebuie sǎ fie pusǎ ȋn slujba poporului şi a ţǎrii şi sǎ serveascǎ în primul rând cetǎţenilor şi interesului naţional. Politica nu trebuie să fie un mijloc de promovare al intereselor proprii ci un mijloc prin care partidele şi politicienii să vină în sprijinul şi în apărarea cetăţenilor şi să reprezinte garanţia libertăţii şi prosperităţii lor.

Din acest punct de vedere, Biroul Permanent Central al partidului FORŢA NAŢIONALĂ a hotărât ca subvenţia de la bugetul de stat pe care o primeşte partidul în această perioadă să fie donată în întregime spitalelor aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 şi sperăm să daţi curs solicitării noastre pentru a ne da posibilitatea direcţionării acestor sume către cei care au urgentă nevoie de ele.

FORŢA NAŢIONALĂ

BIROUL PERMANENT CENTRAL