Scrisoare deschisă adresată Domnului Primar Emil Boc

miercuri, 8 aprilie 2020 Partidul Forța Națională

Stimate Domnule Primar Emil Boc,

Referitor la situaţia creată joi, când sute de oameni au fost surprinși înghesuiţi la intrarea  Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, aceasta este rezultatul incompetenţei colegilor dumneavoastră din Partidul Naţional Liberal, membri ai guvernului, în frunte cu şeful dumneavoastră de partid, primul ministru Ludovic Orban. Este vorba mai exact de lipsa unor măsuri concrete de sprijinire a vieţii economice şi sociale în situaţia creată de pandemie dar şi de proasta gestionare a crizei de sănătate în sine. Cetăţenii români nu sunt vinovaţi şi nu pot fi acuzaţi pentru faptul că sunt obligaţi să-şi caute un loc de muncă în străinătate pentru a asigura traiul familiilor lor. Incompetenţa colegilor dumneavoastră din guvern dar şi a colegului şi finului dumneavoastră, Alin Păunel Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, este demonstrată cu vârf şi îndesat în aceste zile. Prin simpla declarare a stării de urgenţă nu se rezolvă problemele sociale şi economice create de declanşarea unei pandemii. Este nevoie de reguli şi proceduri care să asigure continuitatea activităţilor din toate domeniile(nu oprirea lor), reguli care dacă sunt respectate de către toţi cetăţenii, înlătură posibilitatea de infectare cu orice virus, nu doar cu COVID-19. Aceste reguli şi proceduri trebuiau elaborate imediat după declararea pandemiei de către guvern şi de către conducerile fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv de către dumneavoastră. Nu încercaţi să găsiţi vinovaţi în altă parte sau să vă folosiţi de situaţia creată joi pentru a-i rezolva obsesia finului dumneavoastră Alin Păunel Tişe de a-l schimba din funcţie pe directorul aeroportului, întrucât neexercitarea de către dumneavoastră şi de către colegii dumneavoastră a atribuţiilor ce vă revin în calitate de primar, preşedinte al Consiliului Judeţean, miniştrii ori prim-ministru vă fac părtaşi, chiar complici, la crearea unor situaţii de genul celei de joi. Pe de altă parte nu pot să nu apreciez sinceritatea de care aţi dat dovadă când aţi spus că nu aveţi nici niciun fel de competenţă. Aşa este. Acest lucru l-au simţit pe propria piele cetăţenii municipiului Cluj-Napoca, mai ales în ultimul dumneavoastră mandat. Situaţia surpinsă joi la intrarea  Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca ar reprezenta cam a 10-a parte din situaţia care s-ar crea în holul turnului de 40 de etaje pe care îl propuneţi a se construi în zona hypermarket-ului Cora.

Partidul FORŢA NAŢIONALĂ vine în sprijinul afirmaţiilor dumneavoastră că “vor fi demiteri de la talpa țării până la cel din vârful piramidei” şi, pentru a scurta suferinţele prin care trece poporul român, datorate incompetenţei colegilor dumneavoastră de partid

SOLICITĂM DEMISIA Primului-Ministru Ludovic Orban şi a Guvernului, a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Păunel Tişe şi a dumneavoastră, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, pe motive de INCOMPETENŢĂ!

FORŢA NAŢIONALĂ

Preşedinte