Trianonul trebuie aniversat cu mândrie şi recunoştinţă faţă de sacrificiul înaintaşilor care au luptat pentru Marea Unire

Trianonul trebuie aniversat cu mândrie şi recunoştinţă faţă de sacrificiul înaintaşilor care au luptat pentru Marea Unire
joi, 4 iunie 2020 Partidul Forța Națională
DISTRIBUIȚI

Astăzi, 4 iunie 2020, naţiunea română aniversează un secol de la semnarea Tratatului de la Trianon. Partidul Forţa Naţională face apel la toţi cei care simt şi trăiesc în spiritul neamului românesc să ridice o rugăciune şi să verse o lacrimă în cinstea sacrificiului şi a jertfei celor care au menţinut vie flacăra forţei neamului românesc.

Este momentul să ridicăm fruntea către cer şi promitem naţiunii române şi tuturor celor care trăiesc pe glie românească că Forţa Naţională va anula toate nelegiuirile înfăptuite de clasa politică postdecembristă, prin falsificarea sau nesocotirea prevederilor acestui tratat, inclusiv retrocedările şi despăgubirile făcute, după ce statul român a plătit în anul 1920 contravaloarea tuturor proprietăţilor maghiare trecute în proprietatea statului român care oricum fuseseră clădite pe sudoarea şi din exploatarea crâncenă a ţăranilor români, pentru că nu au venit grofii cu ele în spate din Ungaria.

Forţa Naţională le aminteşte etnicilor unguri sau secui care afirmă că aparţin naţiunii maghiare că Ungaria mare nu a existat în realitatea istoriei niciodată.

A existat Austro-Ungaria, unde Ungaria era anexa Austriei. În 1527, după bătălia de la Mohaci, statul ungar a dispărut complet şi a devenit paşalâc turcesc, iar Transilvania în care românii reprezentau majoritatea absolută, având continuitate neîntreruptă de cultură şi civilizaţie cu mult înainte de venirea maghiarilor, nu a dispărut odată cu Statul ungar, nefiind ocupată de turci sau făcută paşalâc.

Comunitatea internaţională, la data de 4 iunie 1920, le-a făcut maghiarilor un dar, consfinţind existenţa unui stat maghiar independent, cu capitala la Budapesta.

Acum, la ceas aniversar, Forţa Naţională cere naţiunii române să nu uite de represiunea de secole a ungurilor asupra populaţiei române majoritare din Transilvania, de măsurile de purificare etnică împotriva românilor, de încercările samavolnice de asimilare forţată şi de crimele din septembrie 1940 asupra elitelor intelecutale şi spirituale din oraşele şi satele româneşti.

Forţa Naţională consideră că a sosit momentul pentru un nou proiect de ţară, în care să fie respectată CONSTITUŢIA ROMÂNIEI şi Legea partidelor politice nr. 14/2003 de către toţi cetăţenii săi, indiferent de naţionalitate. Cerem ca pe scena politică românească să nu mai existe asociaţii culturale sau forumuri ale minorităţilor care să fie asimilate partidelor politice şi care promovează politici şi acţiuni cu caracter revanşard, şovin, exclusivismul etnic şi separatismul teritorial.

Forţa Naţională se pronunţă pentru o reformă administrativ teritorială a României prin care judeţele Covasna, Mureş şi Harghita să dispară, prin înglobarea lor în judeţele limitrofe, măsură care, pe lângă avantajele de ordin economic, va elimina şi plăcuţele bilingve umilitoare pentru populaţia majoritară şi care îi încurajează pe etnicii maghiari să nu mai înveţe limba română şi să rămână într-o izolare păguboasă, utilă doar liderilor politici maghiari din România, dar şi din Ungaria, care îi folosesc ca masă de manevră.

Partidul Forţa Naţională, partidul naţiunii române, forţa schimbării, care va reda demnitatea naţiunii române, nu acceptă nici un afront al unei minorităţi şi consideră că toate minorităţile din ţara noastră trebuie să respecte România, să respecte populaţia română majoritară şi legile ţării, fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi, întrucât au mai multe drepturi decât majoritarii.

Aceasta va fi România lucrului bine făcut, România normală.

FORŢA NAŢIONALĂ

Popescu Gheorghe – PREŞEDINTE FONDATOR DE ONOARE
Găinuşă Mircea – SECRETAR GENERAL

 

DISTRIBUIȚI